Gisteren bereikte onze schaakclub het bericht dat ons lid Bob van Maanen op 21 februari 2024 is overleden. Ongeveer twee jaar geleden werd er bij Bob schildklierkanker geconstateerd. Aanvankelijk leek zijn ziekte rustig te verlopen totdat begin december 2023 zijn klachten verergerden. Er ontstonden ondragelijke pijnen rondom de hals en in zijn borst. Bij nieuwe medische controle werden uitzaaiingen in het gehele bovenlichaam geconstateerd. Daarmee was Bob medisch uitbehandeld. Bobs wens was om zijn leven daarna te bekorten door het euthanasietraject te volgen.

Bob, lid sinds augustus 2000, was in de jaren 2006 tot 2009 bestuurder van onze schaakclub, hij vervulde de functies van wedstrijdleider, secretaris en materiaalcommissaris.

Zijn uitvaart vindt plaats op maandagmiddag 26 februari om 15.15 uur in de Berkenzaal van het rouwcentrum De Boskamp, Boskamp 5 te Assen. Een delegatie van het bestuur zal daar bij aanwezig zijn, leden zijn hiervoor ook uitgenodigd. In samenwerking met de redactie van de Roder Loper zullen we Bob nog uitgebreid herdenken in een In Memoriam in het eerstvolgende nummer.

Vanaf deze plaats onze welgemeende deelneming aan zijn echtgenote Puck, kinderen en kleinkinderen.

Arend van der Burgh, voorzitter
Henk van Bemmel, secretaris