De eerste ronde in ons jubileumseizoen voelde weer als vanouds. Een hoge opkomst, 22 van de 32 leden, gebak omdat de club 60 jaar bestaat, verrassende partijen, een gezellige nazit en dit alles volgens het corona protocol.
En over verrassende partijen gesproken.
Iedereen had kunnen weten dat Arnold Meijster de gedwongen corona pauze uitstekend had benut door naar schatting 2500 tot 3000 partijen on-line te spelen en zich meer dan ooit te verdiepen in de duistere krochten van openingsvarianten en eindspelen. Maar dat hij tegen Lieuwe Boskma remise speelde na in de opening een wat verborgen stukwinst over het hoofd te hebben gezien, daar hadden we toch niet op gerekend. Lieuwe maakte spannende momenten door, want hij had het wel gezien.
Dan was de uitslag van de partij Ruurd Kunnen tegen Jan Pezij minder verrassend al moet worden gezegd dat Ruurd al zijn positionele kwaliteiten moest aanwenden om Jan op de knieën te krijgen. Nadat Ruurd een pion wist te winnen werd de stelling van Jan onhoudbaar.
In de stiltezaal worstelde Jeppe Teensma met de witte stukken tegen een steeds sterkere zwarte positie van zijn tegenstander, Johan Zwanepol. Als laatste van de avond wist Johan zijn voordeel met een diepe zucht te verzilveren.
Henk van Bemmel leverde een knappe prestatie door met de zwarte stukken Olaus Diebrink te verslaan en Mark Hoogendijk wist een overrompelingsaanval van Jannie Russchen maar ternauwernood te overleven en ging toen zoals gebruikelijk als je het hoofd maar net boven water weet te houden, er met de winst vandoor. Beide waren zeer blij met deze op en neer golvende partij.
Het treffen tussen Frans van Doorn en Jan Duisterwinkel was een komisch foutenfestival waarbij Frans de laatste fout maakte nadat Jan tot twee keer toe een duidelijke winstvariant had gemist en zelfs totaal verloren kwam te staan.
Ook broer Kees liet van zich horen. Remise tegen Ale Bakker is voor Kees een goed resultaat.

Kortom, de sfeer zit er meteen weer in en nu maar hopen dat we het seizoen gezond kunnen afmaken.